Ouders

Wat doet de lunch?

Met TommyTomato krijgt je kind bij de lunch al minimaal 60% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente binnen. Da’s een fijne gedachte als je kind ’s avonds wat laat staan. En er zitten meer voordelen aan een gezonde schoollunch. Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich beter voelen, rustiger zijn, minder pesten én beter presteren op school. Dat gunnen we elk kind.

Laat je verbazen

Maar mijn kind lust geen groente!

Weet je dat zeker? Als ze hun klasgenootjes zien eten, willen ook moeilijke eters vaak toch wel proeven. En dat is waar het begint. Want groente eten is een vaardigheid die kinderen kunnen ontwikkelen, net zoals rekenen en lezen. Bij de een gaat het vanzelf, de ander moet vaker oefenen. Uiteindelijk lukt het iedereen. Maar waarom zou je ons geloven als je het ook van de kinderen zelf kunt horen?

Poolster Amsterdam

Groenten komen tot leven

Vanuit enthousiasme en nieuwsgierigheid gaat leren het allerbeste. Daarom brengen we groenten tot leven in de rol van ‘Soeperhelden’. Want wist je dat elke kleur groente iets speciaals doet met je lichaam? Dat wortels goed zijn voor de ogen, weten de meeste mensen wel. Maar wat doet een gele paprika, een prei of een aubergine? Met TommyTomato in de klas kan je kind het je haarfijn uitleggen.

Poolster Amsterdam

Health Angels, onze bezorgers

Onze Health Angels zijn de ster van de show. Deze vitale 65-plussers willen niet achter de geraniums, maar volop meedraaien in de maatschappij. Daarom werken ze bij ons (uiteraard tegen betaling). Ze verwarmen de lunches, brengen de boxen tot aan het klaslokaal en genieten enorm van het contact met de kinderen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van onze John.

Poolster Amsterdam

Voor iedereen

We zijn er voor alle kinderen

Kansengelijkheid vinden wij heel belangrijk. Daarom is onze lunch voor alle kinderen toegankelijk. TommyTomato kost €3,25 per maaltijd en wordt betaald door ouders. TommyTomato betaalt voor de ouders die dit niet kunnen missen. Zo hoort elk kind erbij.

Ouders & kinderen

Dit zeggen anderen over ons

 • “Eén van de kinderen zei: ‘Ik dacht dat ik het helemaal niet lekker zou vinden, maar ik heb alles opgegeten.’”

  Mara, leerkracht De Molenwiek
 • “Gatver, champignons!” – “Die heb je net gegeten.” – “Oh, lekker!”

  Jongetje & Health Angel Seppl
 • “Ik vind de communicatie heel fijn. Een kleine week van tevoren krijg ik een mailtje met wat er op het menu staat.”

  Diane, moeder van een kind op de Koningin Emmaschool
 • “‘Juf, lust u het vandaag?’, vragen de kinderen. Anders eten ze mijn portie op.”

  Nanda, directeur Koningin Emmaschool

Interesse?

Meld je kind aan en probeer TommyTomato uit! De eerste lunch is gratis, om te proeven. Daarna betaal je per vier weken, zodat we goed kunnen plannen en voedselverspilling voorkomen. Aan sluipabonnementen hebben we een grondige hekel, dus je zit bij ons nergens aan vast. Stoppen kan altijd met één mailtje of belletje.