Waarom

Oogst een gezonde generatie

Kinderen die voldoende groente eten, leggen een sterke basis voor een gezonde toekomst. Dat gunnen we elk kind. Bovendien kunnen kinderen die ’s middags warm lunchen met groente zich beter concentreren op school. Zo begint kansongelijkheid al in de broodtrommel.

Plant een zaadje, oogst een gezonde generatie.

De meeste groente al binnen

Met TommyTomato weet je zeker dat je kind voldoende groente eet. Ook als het er ’s avonds niet van komt. 

Minder gedoe aan tafel

Als klasgenootjes het eten, wil ook de moeilijke eter best even proeven. Zo leert je kind spelenderwijs nieuwe smaken kennen die er thuis niet in gaan. 

tommy stichting

Meer rust in de klas

Groenten verteren langzaam, waardoor kinderen zich langer en beter kunnen concentreren. En wist je dat groente bij de lunch zelfs pestgedrag vermindert?

Onze missie

Alle kinderen groente-eters voor het leven maken

Hoi, wij zijn Bas en Erik, allebei vader van 3 kinderen. We ervaren dagelijks hoe lastig het is om onze kinderen genoeg groenten te laten eten. Dus hebben we in 2020 TommyTomato opgericht.

Wat begon als een handig extra groentemoment, werd een bevlogen missie. We ontdekten al snel dat maar 1% van de Nederlandse kinderen voldoende groente binnenkrijgt.

Ook gaan steeds meer kinderen zonder (gezonde) maaltijd naar school. Dat heeft effect op hun concentratie, gezondheid en kansen voor de toekomst. Via Stichting TommyTomato is onze lunch daarom toegankelijk voor elke portemonnee.

Over 5 jaar hopen we op alle basisscholen in Nederland onze lunches aan te bieden, zodat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Laten we onze kinderen groente-eters voor het leven maken. Dat is een sterke basis voor een gezonde levensstijl en een mooie toekomst.

Poolster Amsterdam

Net zo belangrijk als lezen

Is groente eten niet net zo belangrijk als lezen of rekenen? Het heeft zoveel invloed op de gezondheid van kinderen! En gezondheid is de basis van alles. TommyTomato helpt scholen om voeding als vak aan te pakken. Bij onze lunches leveren we vrolijk educatief materiaal, waarmee kinderen spelenderwijs leren wat groenten zo fantastisch maakt.

Poolster Amsterdam

Zo leuk kan groente zijn

Groenten komen tot leven in de rol van ‘Soeperhelden’. Elke groente heeft een eigen soeperkracht. Zo zorgt Bo Broccoli voor een korstje op je wondje en Ali Aubergine voor goed werkende hersens. We maken van proeven een feest, waarbij elke stap wordt toegejuicht en klassen hun eigen kweekbak kunnen verdienen.

Poolster Amsterdam

Betaalbaar voor iedereen

Gezond eten moet voor ieder kind toegankelijk zijn. Daarom hebben we Stichting TommyTomato opgericht voor ouders met een kleiner budget. Je kunt zelf bepalen wat je wilt betalen en de stichting vult de rest aan. Ook als dat het hele bedrag is. Geen gedoe met papieren, we geloven jou en je hoeft ons niets aan te leveren.

Poolster Amsterdam

We zijn een sociale onderneming

We zijn geregistreerd bij de Code Sociale Ondernemingen, wat betekent dat we goed doen waar we kunnen. Zo letten we op duurzaamheid en werken er bij ons mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Ahmad uit Syrië. Ook zijn we trots op onze Health Angels die de lunches bezorgen. Dit zijn 65-plussers die willen blijven werken en graag met kinderen in contact zijn. Onze John, bijvoorbeeld! 

Aan deze Sustainable Development Goals (SDGs) dragen we bij

 • DG2: Geen honger

  Er zijn in Nederland steeds meer kinderen die zonder (gezonde) maaltijd naar school gaan. 1 op de 12 kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 leerlingen per klas. Via Stichting TommyTomato kunnen ook zij genieten van voedzame vegalunches boordevol groenten. Zo werken we aan het beëindigen van zichtbare en onzichtbare honger.

 • DG3: Gezondheid en welbevinden

  Over gezond eten zijn de meningen verdeeld, maar één ding is zeker: groenten zijn gezond. Ze zitten vol vitaminen, mineralen en voedingsvezels, die helpen om je goed te voelen. 

 • DG4: Onderwijs

  We gaan verder dan lunch alleen. TommyTomato ontwikkelt vrolijk educatief materiaal waarmee kinderen spelenderwijs leren wat groenten voor je lichaam doen, waar ze vandaan komen en hoe je ze bereidt. Zo worden kinderen voedselvaardig, een belangrijke skill voor de rest van hun leven. 

 • DG10: Minder ongelijkheid

  Een kind met honger of juist met een suikerpiek kan zich minder goed concentreren dan een klasgenootje met een gezonde lunch achter de kiezen. Zo heeft voeding effect op leerprestaties en kansen in het leven. Groente bij de lunch draagt bij aan gezondheid, energie, concentratie en zelfs minder pestgedrag in de klas! 

 • DG12: Verantwoordelijke consumptie en productie

  We werken zo duurzaam mogelijk, met respect voor de wereld om ons heen. Maar we zijn nog niet honderd procent sustainable. Heb jij ideeën, bijvoorbeeld hoe wij 100% biologisch kunnen worden, lokaal kunnen inkopen of onze plastic bakjes kunnen recyclen? Laat het ons weten!