Skip to main content

Dit recept voor Groene Buisjes is thuis gegarandeerd een hit

De Groene Buisjes zijn gebaseerd op het traditionele gerecht ‘penne pesto’, maar dan met een gezonde twist. Want je ziet het niet, maar deze heerlijke pasta zit boordevol voedingsstoffen. Kinderen geven dit TommyTomato-gerecht een 8,6, dus dikke kans dat hij ook bij jou thuis in de smaak valt. En bovendien kun je hem supergoed samen met je kinderen maken.

Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

Pasta:

  • 350 gram mini penne
  • 2 liter water
  • 15 cherrytomaatjes

Groentebasis:

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 200 gram tuinerwten
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Tip: Je kunt ook andere groene groenten gebruiken, zoals spinazie of sperziebonen.

Pesto:

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram zonnebloempitten (of pijnboompitten, walnoten, hazelnoten e.d.) 
  • Peper en zout
  • 15 gram basilicum (of andere groene kruiden, zoals koriander, peterselie of dragon)

Bereiding

1. Pasta koken:

  • Breng 2 liter water aan de kook (ga ondertussen verder met de groentebasis).
  • Voeg 350 gram pasta toe aan het kokende water.
  • Giet de pasta af na de kooktijd die op de verpakking staat.

2. Groentebasis maken:

  • Snijd de ui in kleine blokjes, de courgette in gelijke blokjes en de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in een pan.
  • Fruit de ui zonder te kleuren gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tuinerwten toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak met peper en zout.

3. Pesto maken:

  • Rooster de zonnebloempitten kort in een pan (beweeg de pitten constant).
  • Haal de teen knoflook uit z’n jasje.
  • Pluk de basilicumblaadjes (geen steeltjes!)
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Vijzel eerst de pitten en knoflook tot een pasta.
  • Voeg al vijzelend eerst de basilicum toe, daarna de kaas en dan de olie.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Meng alles goed door elkaar.

  • Optioneel: Voeg voor volwassenen extra Parmezaanse kaas of rucola toe voor extra pit.

5. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en strooi ze over de pasta.

6. Geniet van je Groene Buisjes!

Onze Soeperchef Bastiaan maakt de Groene Buisjes ook tijdens zijn kooklessen! Meer weten hierover? Dat kan hier!