tommytomato s'kool
S’kool

S’kool: speelse voedingseducatie

Iedere ouder wil dat zijn kind gezond is, maar helaas leert niet elk kind thuis over gezonde voeding. Om kinderen en basisscholen te helpen, biedt S’kool lesmateriaal, gastlessen en themadagen over gezonde voeding. Kinderen leren spelenderwijs over hun eigen lichaam en welke voeding het nodig heeft om zich goed te voelen. Zo leggen ze een basis waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. 

Zonder extra werk voor de leerkracht, met plezier als belangrijkste ingrediënt. Want hoe leuker de les, hoe beter de stof blijft hangen.

Plezier als belangrijkste ingrediënt

Leuk leren over gezonde voeding

Tommy stichting

Met de winst sponsoren we kinderen

Van het geld dat we met S’kool verdienen, betalen we de gastdocenten een salaris en investeren we in ontwikkeling. Met winst die overblijft, helpen wij ouders die het niet breed hebben, om toch een groentelunch te kunnen betalen. Ouders bepalen zelf wat ze kunnen missen en wij vullen de rest aan door middel van sponsoring. Zo kan ieder kind mee-eten.

Kies wat het beste bij jou past

TommyTomato S’kool komt in allerlei vormen, zodat er altijd een manier is die bij jouw school past. Of je nu graag zelf de les geeft of een hele lesdag wilt uitbesteden. Klik hieronder op jouw keuze voor meer uitleg. 

De Beste Basis Lespakket

Vijf digitale lessen die elke leerkracht zelf kan geven. Met onze video’s, werkbladen, digiboard sheets en een docentenhandleiding kun je zonder al te veel voorbereiding aan de slag. 

Je krijgt de volgende materialen: 

 • Docentenhandleiding;
 • Video’s met de theorie;
 • Werkboekje met de leukste opdrachten die de theorie versterken;
 • Ondersteunende digiboard sheets;
 • Motiverende live aftrap door een gastdocent (bij deelname vanaf 4 klassen).

Prijs per klas: 300 euro ex. btw 

De Beste Basis Gastlessen

Interactieve gastlessen met ruimte voor alle vragen van de kinderen. Een enthousiaste gastlesdocent  Wil je kinderen leren over groente, over suikers, vetten, eiwitten of over de reis die voeding maakt van je mond tot aan je kont? Alles kan! We bepalen het onderwerp van de les in overleg.  

Prijs per les: 150 euro ex. btw

De gastdocent komt langs voor minimaal 2 gastlessen per dag.

De Beste Basis Themadag

In deze volledige lesdag leggen we de beste basis voor een gezond leven. Er staat een expert voor de klas die kinderen kritisch leert denken met spellen, opdrachten en activiteiten.

Prijs per dag: 550 euro ex. btw

Poolster Amsterdam

Lekker veel extra werk

Geintje natuurlijk. Leerkrachten hebben het al druk genoeg! We komen graag langs voor een gastles of een themadag. Maar ook zelf lesgeven maken we makkelijk. Ons lespakket is direct te gebruiken, zonder uitgebreide kennis of voorbereiding. Volg de handleiding, zet een video aan en deel een opdracht uit. De rest gaat vanzelf. Lekker plezier maken met de kinderen! 

Poolster Amsterdam

Pak ’t kerncurriculum mee

Waarom zou je kiezen tussen basisvakken, burgerschap of voedingsleer, als je het ook kunt combineren? In de lessen van S’kool zijn belangrijke kerndoelen verwerkt in de opdrachten, zoals toegepast lezen en schrijven. De makers van het lespakket zijn echte specialisten op het gebied van voeding en diëtetiek. Bovendien weten ze als geen ander het natuurlijke enthousiasme in kinderen aan te spreken.

Poolster Amsterdam

Lekker in je lichaam

Bij S’kool gaan we uit van het positieve. We zeggen niet ‘dit mag wel en dat niet’, maar leggen uit waarom. We laten we kinderen ontdekken wat hun lichaam nodig heeft om zich lekker te voelen. Kinderen vinden de werking van hun lichaam fascinerend en dat maakt ze nieuwsgierig. Ze leren bijvoorbeeld over de ‘soeperkrachten’ van groenten en de reis van mond tot kont. Zo leren ze bewust te kiezen om iets wel of niet in hun mond te stoppen.  

Testimonials

Wat anderen over ons zeggen

 • “We dachten dat de themadag van S’kool een lange dag zou zijn, maar het was heel afwisselend met theorie, spel en activiteiten. Wij willen volgend jaar graag een vervolg.”

  Marga Bol, directrice De Zeevonk
 • “Ik snap nu waarom ik groenten moet eten. Ik wil voetballer worden en gele groenten zijn goed voor mijn spieren.”

  Sebas, groep 5 van basisschool Tijl Uilenspiegel
 • “De kinderen hebben gesmuld van de lessen. Een plezier om te geven!”

  Leerkracht van De Klipper
 • “Goed verzorgd, compleet pakket, toegankelijk en snel toe te passen in de groep.”

  Leerkracht Zomerschool Velsen
 • “Kinderen kunnen zich goed verbinden met de lesstof, die zorgt voor mooie gesprekken. Ook de opdrachten vinden ze erg leuk.”

  Leerkracht OBS de Plaats Abbekerk
 • “Ik besef nu dat we zonder goede voeding echt niets kunnen en dat het zo belangrijk is.”

  Kind uit groep 7 van Geert Groote School
torentuin

Schooltuintje in de klas

Met de TorenTuin in je klaslokaal heb je geen tripjes naar de schooltuin meer nodig. Kinderen zien van dichtbij zaadjes ontkiemen en uitgroeien in plantjes. elke dag zitten ze met hun neus bovenop de groei van de plantjes. Zo gaat de herkomst van eten nog meer voor ze leven. De TorenTuin past in elk klaslokaal en is te huren voor voor een groeicyclus van negen weken per klas. Je krijgt er vier interactieve lessen bij, met allerlei leuke opdrachten.  

Handig, zo’n TorenTuin!

Geen omkijken

De TorenTuin regelt zijn eigen water en licht.

Past in elk lokaal

Hij neemt weinig ruimte in, je kunt hem altijd wel ergens kwijt. Bovendien is hij verrijdbaar, zodat-ie nooit in de weg staat.

Van niets naar groene oase

Zaadjes of stekjes groeien in 9 weken uit tot grote planten met vruchten.

torentuin

Scheelt een hoop gedoe

Waarom zou je met de klas naar een schooltuintje gaan, als je het tuintje ook naar de klas kunt halen? Scheelt een hoop gedoe. 

Door naar de volgende klas

Na 9 weken kan de TorenTuin door naar de volgende klas. We starten opnieuw met stekjes.

Inleveren en klaar!

Alle klassen geweest? Dan gaat de TorenTuin terug naar TommyTomato.

Heb je interesse? Of vragen?

Mail naar skool@tommytomato.nl of bel ons op 023-205 22 92.
We kijken ernaar uit om je te spreken! 

S'kool logo