tommytomato s'kool
S’kool

S’kool: voeding als vak

Iedere ouder wil dat zijn kind gezond is, maar helaas leert niet elk kind thuis over gezonde voeding. Om kinderen en basisscholen te helpen, biedt S’kool lesmateriaal om voeding als vak te kunnen geven. Zonder extra werk voor de leerkracht, met plezier als belangrijkste ingrediënt. Want hoe leuker de les, hoe beter de stof blijft hangen. 

TommyTomato S’kool

Leuk leren over groente

Poolster Amsterdam

Lekker veel extra werk

Geintje natuurlijk. Leerkrachten hebben het al druk genoeg! Daarom is ons lesmateriaal direct te gebruiken, zonder uitgebreide kennis of voorbereiding. Volg de handleiding, zet een video aan en deel een opdracht uit. De rest gaat vanzelf. Lekker plezier maken met de kinderen! 

Poolster Amsterdam

Pak ’t kerncurriculum mee

Waarom zou je kiezen tussen basisvakken, burgerschap of voedingsleer, als je het ook kunt combineren? In het S’kool lesmateriaal zijn belangrijke kerndoelen verwerkt in de opdrachten, zoals toegepast lezen en schrijven. En zorgen voor jezelf en de wereld om je heen. De makers van het lespakket zijn echte specialisten op het gebied van voeding en diëtetiek, kinderen en didactiek. Ze weten als geen ander het natuurlijke enthousiasme in kinderen aan te spreken.

Poolster Amsterdam

Lekker in je lichaam

Bij S’kool gaan we uit van het positieve. In plaats van vertellen wat ongezond is, laten we kinderen ontdekken wat hun lichaam nodig heeft om zich lekker te voelen. Kinderen vinden de werking van hun lichaam fascinerend en dat maakt ze nieuwsgierig. Ze leren over de ‘soeperkrachten’ van groenten en de reis van mond tot kont. Zo leren ze bewust te kiezen om iets wel of niet in hun mond te stoppen.  

torentuin

Schooltuintje in de klas

Met de TorenTuin in je klaslokaal heb je geen tripjes naar de schooltuin meer nodig. Kinderen zien van dichtbij zaadjes ontkiemen en uitgroeien in plantjes. elke dag zitten ze met hun neus bovenop de groei van de plantjes. Zo gaat de herkomst van eten nog meer voor ze leven. De TorenTuin past in elk klaslokaal en is te huren voor voor een groeicyclus van negen weken per klas. Je krijgt er vier interactieve lessen bij, met allerlei leuke opdrachten.  

Handig, zo’n TorenTuin!

Geen omkijken

De TorenTuin regelt zijn eigen water en licht.

Past in elk lokaal

Hij neemt weinig ruimte in, je kunt hem altijd wel ergens kwijt. Bovendien is hij verrijdbaar, zodat-ie nooit in de weg staat.

Van niets naar groene oase

Zaadjes of stekjes groeien in 9 weken uit tot grote planten met vruchten.

torentuin

Scheelt een hoop gedoe

Waarom zou je met de klas naar een schooltuintje gaan, als je het tuintje ook naar de klas kunt halen? Scheelt een hoop gedoe. 

Door naar de volgende klas

Na 9 weken kan de TorenTuin door naar de volgende klas. We starten opnieuw met stekjes.

Inleveren en klaar!

Alle klassen geweest? Dan gaat de TorenTuin terug naar TommyTomato.

Poolster Amsterdam

Alles wat je nodig hebt

Direct aan de slag

Een S’kool lespakket bevat alles wat je nodig hebt om de klas spelenderwijs te laten leren over voeding. Of je nu gaat voor een themaweek of een vaste les. Je krijgt de volgende materialen: 

  • Verrassende live kick-off, voor een leuk begin;
  • Docentenhandleiding;
  • Video’s met de theorie;
  • Werkboekje en werkbladen met de leukste opdrachten die de theorie versterken;
  • Ondersteunende digiboard sheets;
  • Receptenboekje voor thuis (inclusief budgettips).

Kies uit onze thema’s

Soeperkrachten van groenten (beschikbaar)

Alle groenten leveren vitamines, vezels en mineralen. En elke groente heeft zijn eigen soeperkracht. Groene groentes helpen bijvoorbeeld wondjes genezen. Bietjes zijn fantastisch voor de weerstand. 

Ik weet wat ik eet

Kinderen leren over de herkomst van eten. Een ei komt van een kip, bonen groeien aan planten. Ook leren we etiketten lezen, voedingswaarde begrijpen en het verschil tussen vegetarisch en vegan. 

Ik kies slim voor mijn lichaam

Kinderen leren hoe ze hun lichaam optimaal van energie voorzien, door de juiste balans van eiwitten, vetten, en (langzame) koolhydraten. 

Heb je interesse? Of vragen?

Mail naar skool@tommytomato.nl of bel ons op 023-205 22 92. We kijken ernaar uit om je te spreken! 

S'kool logo