Jouw kind verdient later meer. De voordelen van gezonde lunch op school

Een gezonde lunch op school heeft veel voordelen, zowel voor jou als voor je kind. Wist je bijvoorbeeld dat een gezonde lunch het latere inkomen van je kind positief kan beïnvloeden? Lees hier hoe dat zit en wat je nog meer wint als jouw kind de warme groentelunch van TommyTomato eet.

De meeste vitaminen al binnen

Met de groentelunch van TommyTomato weet je zeker dat je kind voldoende groente eet. Ook als het er ’s avonds een keer niet van komt. Want in deze warme vegalunch op school zit 60 tot 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente!

Minder gedoe aan tafel

Lust jouw kind niet alles? De kracht van de groep doet wonderen. Op school eten is daarom anders dan thuis. Door gezellig samen met klasgenootjes te eten, leert je kind spelenderwijs nieuwe smaken kennen. En daar pluk jij thuis de vruchten van.

Sterke basis voor een gezond leven

Een goed begin is het halve werk. Door al op de basisschool bezig te zijn met gezond eten, leggen kinderen een sterke basis voor een gezonde levensstijl. Kinderen leren niet alleen groente eten, maar ook wat groenten voor hun lichaam doen. Zo kunnen ze ook later bewuste keuzes maken.

Meer rust, minder pesten

Een boterham met chocopasta zorgt voor een suikerpiek in het bloed. Kinderen zijn even heel druk, maar als de suikerpiek over is juist moe. Groenten zitten vol vezels en worden langzaam verteerd in je lichaam. Dat zorgt voor een geleidelijke afgifte van energie en een langer vol gevoel. Er is meer rust in de klas en zelfs minder pestgedrag.

Beter leren, meer verdienen

Uit Zweeds onderzoek blijkt dat kinderen die hun hele basisschooltijd lang een voedzame lunch kregen, later een 3% hoger inkomen verdienden. Een deel hiervan wordt verklaard doordat kinderen door de gezonde lunch zich beter konden concentreren en beter gingen presteren op school.

De moeite waard

Misschien vindt je kind niet alle groenten direct lekker, dat is heel normaal. Door die groenten toch te blijven aanbieden, kun je kinderen laten wennen aan smaken en texturen. De ene keer zal het wat makkelijker gaan dan de andere keer. Maar als je naar de voordelen kijkt, is dat de moeite toch wel waard

Wil je thuis ook meer groenten naar binnen krijgen? Bekijk deze 11 tips om het zo leuk mogelijk te maken.