Skip to main content

Hap-pea Halloween! Pompoenfeest met Tommy

Wist je dat Tommy dol is op Halloween? Niet omdat hij van verkleden houdt, maar omdat het dé feestdag van de pompoen is. En die groente is zo vreselijk veelzijdig en gezond, dat ze het wel verdient om een dagje in de spotlights te staan.

Waar pompoen allemaal goed voor is, vraag je? Hou je vast:

  • De stof bètacaroteen geeft de pompoen z’n kenmerkende oranje kleur en wordt in je lijf omgezet in vitamine A. Dit is goed voor voor je ogen en een gezonde huid.
  • Ook bevat pompoen vezels die je spijsvertering op gang houden.
  • En vitamine B1 voor je energieniveau.

Griezelig leuke lampion

Speciaal voor Halloween heeft Tommy stencils gemaakt om je pompoen mee uit te hollen. Geef je pompoen een Tommy-gezichtje of snijd Tommy en zijn Soeperheldenvriendjes uit voor een griezelig leuke lampion.

Hoe werkt het? Download de stencils, print ze uit, plak ze vast op je pompoen en pak een mesje. Hol de pompoen uit over de lijntjes en voilá!

pompoen stencils instructie

 

Koken met pompoen: Magische Maantjes

Pompoen is heerlijk in soepen en sauzen, in lasagne of gewoon geroosterd uit de oven. Maar het allerbeste komt ze tot haar recht in onze Magische Maantjes, een heerlijk herfstgerecht waarin pompoen de hoofdrol speelt. Een hartverwarmende Mac & Cheese, maar dan met een gezonde Tommy-twist. Klik op de afbeelding hieronder voor het recept.

Gezond van de schil tot de pitjes

Het leuke van pompoen is, dat je niks hoeft weg te gooien. Sommige pompoenen, zoals een flespompoen, kun je namelijk helemaal eten. Ja, ook de schil en de pitjes! Kook de pitten 20 minuten in wat water en rooster ze dan nog 20 minuten in de oven op 200 graden. Je kunt ze zoet of zout kruiden en als snack eten, net als popcorn of kikkererwten.

Pompoenpitten zijn supergezond. Ze bevatten onder meer een stof die helpt bij de aanmaak van serotonine. En van serotonine word je blij! Dus rooster de pitten en gebruik ze als topping voor over de Magische Maantjes. Roosteren doe je zo:

  1. Doe de pompoenpitten in een grote kom water. De pitten drijven dan naar boven en de rest van het vruchtvlees kun je verwijderen.
  2. Kook de pompoenpitten vervolgens 20 minuten in gezouten water. Giet af en dep droog met keukenpapier.
  3. Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat met bakpapier, giet er een beetje olijfolie overheen en voeg eventueel kruiden naar keuze toe.
  4. Rooster de pompoenpitten 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Hap-pea Halloween allemaal!