Veelgestelde vragen

Inhoud lunch

Wat zit er precies in een TommyTomato lunch?


TommyTomato lunches zijn vegetarisch en zitten dus boordevol groenten. In iedere maaltijd zit minimaal 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (DAH) groenten. De maaltijden worden in herbruikbare lunchbakjes geleverd en de porties zijn afgestemd op de leeftijd van het kind.




Mijn kind heeft bepaald allergieen, hoe gaan jullie daarmee om?


Bij TommyTomato houden we standaard rekening met de meest voorkomende allergieen. We gebruiken daarom de volgende ingredienten nooit in onze gerechten:

  • ei
  • vis
  • pinda
  • noten, zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten
  • schaaldieren
  • weekdieren
  • selderij
  • mosterd
  • sesamzaad
Heeft uw kind nu andere allergieen, geef dat aan bij het inschrijven dan nemen wij daar individueel contact met u over op. sulfiet lupine




Worden ouders geinformeerd over de gerechten?


Ja! Iedere week ontvangt u per mail informatie over het gerecht wat de week erna geserveerd wordt.




Kan ik mijn kind 's avonds nog een keer warm laten eten?


Met TommyTomato krijgt uw kind al 60% van de groenten binnen die zij op een dag nodig hebben. Groenten kunt u niet overvoeden en daarom is het te allen tijde toegestaan om 's avonds nog een keer groenten te eten. De TommyTomato maaltijd is een aanvulling op het avondeten en geen vervanging van het avondeten.





Betalen

Wat kost een TommyTomato lunch?


Een TommyTomato lunch kost €2,50 per maaltijd en u betaalt 4 weken vooruit. Dit betekent €10 per 4 weken. U kunt op ieder moment stoppen met het afnemen van TommyTomato.




Waarom kost een TommyTomato lunch €2,50?


Naast dat het eten moet worden ingekocht en bereid (door professionele koks) moet het eten ook worden geportioneerd en vervoerd richting de school. Daarnaast haalt TommyTomato ook de (herbruikbare) bakjes weer op, wast deze af en voert het vuil af. Wij willen de school in het gehele proces zo veel mogelijk ontlasten, zodat zij zich kunnen richten op de educatie van uw kind.





Concept

Moet ieder kind in de klas meedoen met TommyTomato?


Nee, niet ieder kind hoeft mee te doen met TommyTomato. Onderzoek wijst wel uit dat de voordelen het grootst zijn (bijvoorbeeld saamhorigheid en minder pestgedrag) wanneer de gehele klas meedoet. Daarnaast is TommyTomato alleen haalbaar voor klassen waar minimaal 70% van de klas meedoet. Dit heeft te maken met de scherpe prijs waarvoor de TommyTomato maaltijd wordt aangeboden in relatie tot de logistieke kosten.




Kan ik ook voor meer dagen per week een TommyTomato lunch voor mijn kind bestellen?


Wanneer er voldoende animo in de klas is voor een extra dag (meer dan 70%) kan er een extra dag worden geleverd.




Mijn kind eet al genoeg groenten. Waarom zou ik dan nog TommyTomato doen?


Een kind tussen 4 en 12 jaar oud heeft per dag 150 gram groenten nodig. In Nederland krijgt maar 1% van de kinderen voldoende groenten. TommyTomato is er voor de 99% van de kinderen die nog niet voldoende groenten eet. Daarnaast is groenten altijd goed en kun je met groenten niet 'overvoeden'. Het is dus helemaal niet erg als uw kind meer groenten binnenkrijgt dan de dagelijks benodigde hoeveelheid. Daarnaast wijst onderzoek uit dat kinderen die voldoende vezels en groenten tijdens de lunch eten, betere cognitieve prestaties leveren in de klas.