Alexander Roozendaalschool

Warme groentelunch, bezorgd in de klas

Yes, het is weer TommyTomato-dag! Jij hoeft geen brood te smeren en je weet zeker dat je kind een flinke portie groente binnenkrijgt. En de kids? Die genieten van een voedzame lunch, ontdekken nieuwe smaken en leren allerlei groenten eten.

“Mama, ik heb net champignons gegeten en ik ben bang dat ik ze lekker vind!” – Lily-Rose (9) uit Pijnacker.

Eén groentelunch, veel voordelen

Doordat onze lunch barst van de groente, zitten er veel vezels in. Daardoor geven onze gerechten langzaam energie af. En dat heeft zo z’n voordelen:

  • Kinderen hebben minder snel weer honger.
  • Kinderen kunnen zich beter concentreren.
  • Kinderen gaan beter presteren op school (bewezen!).
  • Het is goed voor de algehele gezondheid.

De kinderarts kan dat veel beter uitleggen. 

Poolster Amsterdam

Te prijzig? We zijn voor iedereen! 

Onze lunch is voor iedereen, ook als ouders het niet (volledig) kunnen betalen. Sponsors maken dit mogelijk. Wil jij hiervan gebruikmaken? Dat is heel makkelijk. Als jij aangeeft dat je steun nodig hebt, dan krijg je die. Zonder gedoe. Jij bepaalt wat je wél kunt missen, wij vullen de rest aan.

Vink in het aanmeldformulier aan dat je gebruik wilt maken van sponsoring.

Poolster Amsterdam
Samen

Gezond eten doen we samen.

Samen (hetzelfde) eten in de klas zorgt voor een goede sfeer waarin kinderen zich thuis voelen. ”Wat eet jij normaal thuis”.. Kinderen krijgen gesprekjes over het eten wat zorgt voor verbinding. Samen durven kinderen ook nieuwe dingen te proeven en ontdekken ze zo, samen met hun klasgenootjes, nieuwe smaken. 

tommy stichting

Aanmelden

Meld je kind(eren) eenvoudig aan en kies voor één of meer dagen per week lunch van TommyTomato.

Warme lunch

Iedere week levert TommyTomato warme, gezonde en vegetarische lunch in de klas. 

TommyTomato Tomaat 9,3

Kosten

Je betaalt € 3,25 tot € 3,75 per lunch (de bovenbouw krijgt een grotere portie). Om voedselverspilling te voorkomen, plannen wij vier weken vooruit. Je betaalt dus voor vier weken per keer. In de vakanties betaal je uiteraard niet. 

Geen geld? Geen probleem!

Schrijf je kind in voor sponsoring vanuit TommyTomato. Jij bepaalt wat je kunt missen, de rest leggen wij bij vanuit sponsoring. Ook jouw kind hoort erbij!

Warme lunch, bezorgd in de klas

Onze Health Angels bezorgen op vaste dagen in de week de warme lunches in de klas. Je hoeft op de dagen dat jouw kind mee-eet geen brood mee te geven. Na afloop nemen we de lege bakjes weer mee terug.  

Opzeggen kan altijd

Aan sluipabonnementen hebben we een grondige hekel. Je kunt daarom op elk moment opzeggen. Dan maken we de vier weken af en zit je verder nergens aan vast.

Zo ziet een lunch er uit.

Wat zit er in zo’n bakje?

1. Groenten

De ster van de show en de hoofdmoot van de maaltijd. Elke lunch bevat 60 tot 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

2. Pasta, rijst, aardappel of wrap

Leveren energie voor een drukke dag op school. We gebruiken zoveel mogelijk volkoren pasta voor een langer vol gevoel.

3. Bakje leeg

Onze lunch is altijd vegetarisch, altijd gevarieerd en altijd gezond. En lekker! Althans, dat vinden de kinderen. We scoren gemiddeld een 8,5!

Spelend leren met de Soeperhelden

Waarom saai doen als het ook leuk kan? Wij spreken graag tot de verbeelding van kinderen. Want je kunt wel zeggen dat groente gezond is, maar kinderen willen weten waaróm! 

Dus brengen we groente tot leven in de vorm van Soeperhelden. Elke kleur groente heeft een eigen superkracht. Wist jij bijvoorbeeld dat broccoli helpt om een korstje te vormen op wondjes? Met Bo Broccoli vergeet je het nooit meer! 

Soeperhelden in het Tommyversum

Wil jij ook

  • Minder vaak boterhammen hoeven smeren;
  • Een kind dat nieuwe dingen leert eten;
  • De gezondheid van je kind ondersteunen;
  • Concentratie en schoolprestaties verbeteren?
Poolster Amsterdam